OPENBAAR VERVOER 
& PERSONENVERVOER

Openbaar vervoer,
ook op moeilijk
bereikbare plekken!

OV op het platteland of afgelegen gebieden blijkt wereldwijd een probleem. Op het moment wordt er gekeken naar duurzame alternatieven om ook kleinere gemeentes bereikbaar te houden. 

De OV sector zet mooie stappen op het gebied van duurzaamheid. Aan de hand van de doelstelling om 20% minder CO2 uit te stoten in 2020 groeit de opkomst van de elektrische bussen bijvoorbeeld hard. Maar weet jij wat je nog meer kunt doen om deze doelstelling te behalen? Minder co2 in 2020  • Vrijwel alle kleding gerecycled kan worden?
  • Wij alle kleding aan het einde van hun levensduur weer ophalen?
  • Deze kleding vervolgens tot aan het laatste stiksel weer wordt teruggebracht naar een herbruikbare grondstof?

Wist je dat?

Ieder jaar veroorzaken wij als consumenten en het bedrijfsleven zo’n 240 miljoen kilo textielafval. Hiervan belandt 130 miljoen kilo tussen het normale afval. Zonde, vinden wij, want het is een enorme verspilling van kostbare energie, grondstoffen en mensenwerk.


TextilePoint is een praktisch en compact inzamelpunt voor alle kleding. Het bestaat uit een verrijdbare houder met groene zakken dat bij een organisatie wordt geplaatst. Het is een middel om gebruikte bedrijfskleding efficiënt in het recyclingproces op te nemen. Afhankelijk van het product wordt het gerecycled tot de meest hoogwaardige optie.


De zakken worden luchtdicht afgesloten en vervoerd zodat deze niet onnodig veel ruimte en gewicht innemen, hierdoor kunnen de zakken mee in het gebruikelijke vervoer en hoeven er geen extra voertuigen in gezet te worden.

De textielvezel is geschikt om in heel veel verschillende producten te gebruiken. Wij vinden het belangrijk om de vraag naar dit materiaal te stimuleren. Dit doen we door zelf gerecycled materiaal te gebruiken als basis voor nieuwe kleding, maar ook door alternatieve mogelijkheden te promoten.

Textilepoint

VAN CASUAL TOT CHIQUE

Zowel voor de man als vrouw bieden wij een totaalpakket aan comfortabele en functionele werkkleding zodat je met gemak plaats kunt nemen achter het stuur.

Lekker zittende kleding die ervoor zorgt dat

jij de hele dag lekker zit! 

FROM SCRATCH HEREN COLBERT

From Scratch is de duurzame representatieve kledinglijn van  Groenendijk Bedrijfskleding en leverbaar in diverse kleuren. 

FROM SCRATCH DAMES KOSTUUM

Sneakers onder een pak kunnen je look zelfs heel stijlvol maken. Onder een maatpak of alleen onder een pantalon, sportiviteit met maatkleding mixen is juist iets wat je tegenwoordig een stijlvolle man of vrouw maakt op de werkvloer. Het zit ook nog eens heerlijk comfortabel tijdens het rijden.

Sneakers onder een pak kunnen heus! 

tips om lekker achter het stuur te zitten

Ondanks dat je kleren nog zo comfortabel zitten is het natuurlijk ook belangrijk om op de juiste manier achter het stuur te zitten en zo lichamelijke klachten te voorkomen. Wij geven je drie tips om                               achter het stuur te zitten! 

ECHT LEKKER

Zorg dat je rechtop zit en je schouders ontspannen naar beneden laat hangen. Door een ontspannen houding achter het stuur is de kans op rug-, nek-
en schouderklachten kleiner.


Zorg dat het stuur niet te ver weg zit. 


Rek en strek af en toe even wanneer je staat te wachten om zo je spieren en gewrichten soepel te houden. 

1.

2.

3.

video-play-button

Spoorwegwerkers zijn per 1 juli 2019 overgestapt van gele werkkleding naar oranje werkkleding. Spot jij toevallig toch nog een spoorwegwerker in het geel neem dan contact met ons op!

Uit onderzoek blijkt dat oranje net zo veilig is als geel. De zichtbaarheid wordt met name bepaald door de achtergrond en niet door de kleur van de signalerende werkkleding.

video