OVER GROENENDIJK

Groenendijk Bedrijfskleding is van oorsprong een familiebedrijf uit Woerden. In 1997 begon Marien Groenendijk met de verkoop van bedrijfsschoenen. Inmiddels is Groenendijk dé totaalleverancier van bedrijfskleding, bedrijfsschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen in de Benelux. Centraal vanuit het Groene Hart verzorgt Groenendijk onder andere het logistieke traject en bewerkingen zoals bedrukking, borduring en vermaking. Het hoofdkantoor en distributiecentrum bevinden zich in Woerden. Ook ons atelier, showroom en winkel zijn hier gevestigd.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA. Wij vinden het van groot belang dat de producten die wij dagelijks in- en verkopen onder goede omstandigheden en zo duurzaam mogelijk worden gemaakt. De textielindustrie kent vele uitdagingen en wij zetten ons in om deze uitdagingen te tackelen.

Een deel van onze activiteiten bevindt zich dicht bij huis. Dit noemen wij onze duurzame bedrijfsvoering. Hier hebben wij direct invloed op. Zo is in 2018 gestart met de verbouwing van onze nieuwe bedrijfslocatie. Dit pand is op een circulaire manier verbouwd naar de eisen voor ons bedrijf. Alle bestaande materialen zijn zoveel mogelijk weer teruggebracht in het pand. Er is niks verspild. 


Daarnaast zetten wij stappen voor de sociale omstandigheden in landen waar de kleding wordt gemaakt. Het heeft onze prioriteit om dit zo goed mogelijk te organiseren.


Ook ondernemen wij stappen in onze productontwikkeling met als focus onze circulaire ambitie: 100% circulair producten. Daaronder verstaan wij producten die zo lang mogelijk meegaan en waarbij oude kleding wederom tot kleding gemaakt kan worden. Dit is een ambitie waar wij ons continu voor inzetten om uiteindelijk een bijdrage te leveren aan een circulaire economie en het verminderen van de afvalberg.

Veilige kleding, met uitstraling en een comfortabele pasvorm | werkt beter

Visie

Groenendijk wil klanten voorzien van functionele producten en diensten. Zorgvuldig omgaan met mensen en bewust grondstofgebruik in de productieketen staat centraal. Met oog voor innovatie zien wij de mogelijkheid om producten vorm te geven en diensten te ontwikkelen die circulariteit bereikbaar maken.

Missie

  • Klanten een eerlijk verhaal vertellen met duurzame kleding die veilig is, uitstraling én een comfortabele pasvorm heeft.
  • Kledingconcepten, innoveren, ontwerpen, produceren, leveren en retour ontvangen.
  • Het meest duurzame bedrijf in onze branche zijn.