ZORG &
HYGIëNE

Ziekenhuizen, verzorghuizen, thuishulp, schoonmaakdiensten: hygiëne en een uniforme uitstraling spelen een belangrijke rol. Maar steeds vaker kiest men voor onderscheidend, modern en comfortabel zittende kledingpakketten. En daar horen ook nieuwe materialen bij...

DRAAG JIJ AL BAMBOE?

Het traditionele katoen uit t-shirts en polo’s wordt steeds vaker vervangen door meer innovatieve materialen. Bamboe heeft anti-bacteriële eigenschappen, die vervelende geurtjes voorkomen. Perfect voor zware werkzaamheden. Het traditionele katoen wordt gecombineerd met bamboe voor een optimaal draagcomfort. Ook stretch zien wij steeds vaker opduiken in de wereld van werkkleding. Hierdoor ontstaan betere pasvormen, zeker voor de dames.

wie de                     past . . .

SCHOEN

Als je werkzaam bent in de zorgsector, maak je dagelijks heel wat meters om mensen met liefde en passie te helpen. Deze meters maak je natuurlijk het liefst zo comfortabel mogelijk, met goede schoenen. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste schoenen voor in de zorg?

Fit je werk doen

Als je dag in dag uit op de benen bent, komen een paar pijnlijke of vermoeide voeten slecht uit. Je schoenen moeten dus lekker zitten. Naast een goede pasvorm, moeten ze gemakkelijk lopen en van een geschikt materiaal gemaakt zijn. Met de juiste schoenen voorkom je niet alleen pijnlijke of vermoeide voeten, ze zorgen er ook voor dat je langer fit je werk kunt doen. Daarnaast corrigeert de juiste schoen een verkeerde houding.Deze schoen van Bata Industrials heeft een makkelijke instap en de correcte pasvorm. Gebruikte technieken helpen jou en je voeten fit en comfortabel de dag door. De waterafstotende materialen houden je voeten droog, maar zijn tegelijkertijd ook ademend. Vieze geurtjes worden voorkomen door de Odor Control voering. Niet onbelangrijk: de SRC anti-slip zolen voorkomen dat je uitglijdt. Na het werk, reinig je de wasbare instappers gemakkelijk. Verkrijgbaar in twee wijdtes.

Hiermee voorkom je op langere termijn lichamelijke klachten zoals rug-, spier- en gewrichtspijn. Je schoenen moeten ook aan een aantal andere eisen voldoen. Hygiëne staat voorop in de medische sector, daarom moeten je schoenen makkelijk schoon te maken zijn, zodat bacteriën niet worden verspreid. Wasbare schoenen zijn nóg handiger: deze mogen gewoon in de wasmachine.


Goede anti-slip zolen helpen je vallen en uitglijden te voorkomen. Onmisbaar bij verraderlijk gladde vloeren. Werk je vaak in een natte omgeving? Waterafstotende schoenen zijn dan aan te raden. Hiermee blijven je voeten droog.

BIJ(DRAGEN)

Hoe leuk is het als jij je eigen dienstkleding mag kiezen? De medewerkers van De Riethorst Stromenland mochten kiezen uit drie unieke kledinglijnen, ontworpen door de designer van Groenendijk. Waar collega's de show stalen op de catwalk, konden de toekomstige dragers hun stem uitbrengen op de kledinglijn die zij het mooist vonden. Met veel enthousiasme werden de shows bijgewoond en na de laatste show werden alle stemmen geteld. De winnende kledinglijn B kreeg meer dan 50 procent van de stemmen en is in productie genomen. Nu dragen de collega’s van De Riethorst Stromenland letterlijk de identiteit van hun organisatie.

aak je dag!

video-play-button