BOUW & GWW

KLEURWIJZIGING VAN VEILIGHEIDSKLEDING

Voorbijrazende treinen en 1800 volt op de bovenleidingen; langs het spoor werken brengt heel veel risico’s met zich mee. Om de veiligheid te waarborgen van mensen die aan of op het spoor werken, moeten voorzorgsmaatregelen genomen worden. Eén van deze voorzorgsmaatregelen is het gebruik van signalisatiekleding.

Bij werkzaamheden rondom het spoor wordt nu gele veiligheidskleding gedragen. Dit gaat vanaf 1 juli 2019 veranderen. De kleur verandert van geel naar oranje. Medewerkers die zowel in de bouw als langs het spoor werken, moeten nu steeds van kledingkleur wisselen. Maar dat hoeft binnenkort dus niet meer! Het wijzigen van de kleur geldt alleen voor de kleding die gedragen wordt op het bovenlichaam.


MUST HAVE! CIRCULAIR VEILIGHEIDSVEST VAN FROM SCRATCH

wassen doe je zo 

Omdat de fluorescerende stof en de reflecterende strepen van signalisatiekleding slijt door veelvuldig dragen, vervuiling en mechanische belasting, is regelmatige controle letterlijk van levensbelang. De kleding moet op de volgende onderdelen gecontroleerd worden om aan de normering te blijven voldoen:

  • De kleur van het materiaal
  • De retroreflectie van de “striping”
  • Het fluorescerende materiaal
  • De plaatsing van de materialen op de kleding.

Dat is best heel wat! Het correct wassen van signalisatiekleding is dus erg belangrijk. Thuis wassen of een “wasmachine op de zaak” klinkt als een goede oplossing, maar is eigenlijk niet bedoeld voor dit soort kleding. Het wassen van signalisatiekleding kan het beste geregeld worden door een professional. Ook Groenendijk Bedrijfskleding kan hierbij helpen. Door onze samenwerking met verschillende wasserijen kunnen wij namelijk verschillende serviceconcepten aanbieden. Voor meer informatie kun je een kijkje op onze website nemen.

RADAR S3 

De Radar S3 van Bata Industrials is een lichte schoen met ademende materialen waardoor je er gemakkelijk de hele dag op kunt lopen. Daarnaast is de schoen voorzien van een Walkline® 2.0 zool. Dat maakt de Radar S3 niet alleen super stijlvol, maar ook veilig voor de omstandigheden in de bouw!

Ook verkrijgbaar in damesmaten!

GALAXY WERKJAS

Deze functionele werkjas heeft veel handige details! Zoals;

  • Versterking aan de ellebogen
  • Lus met D-ring
  • Reflectiestroken
  • Diverse praktische zakken.

Geschikt om chemisch te wassen!