Hospitality
& Receptie

Een representatieve medewerker is een belangrijk gezicht voor een organisatie en vaak de eerste persoon die de klant ontmoet. Een verzorgd uiterlijk draagt bij aan een goede eerste indruk. Van kostuum tot accessoire, alles draagt bij om een klant in stijl te verwelkomen.


Duurzame kledinglijn

Duurzaamheid is iets wat de familie Groenendijk vanaf dag één aan het hart gaat. Groenendijk heeft daarom onder andere haar eigen (prijswinnende) lijn ontwikkeld: From Scratch. Kort gezegd is From Scratch hoogwaardige bedrijfskleding tegen een scherpe prijs. Het allergrootste pluspunt is echter het verantwoorde aspect: From Scratch is een recyclebare en circulaire kledinglijn. Daarmee waarborgen zij eerlijke productie en gebruiken steeds meer duurzame materialen.


Biokatoen

Katoen wordt veel verbouwd in India en China. Een van de grote problemen is dat de lokale boeren niet weten hoe ze moeten omgaan met pesticiden zoals Europese boeren dat doen. Ze werken vaak onbeschermd en wassen zichzelf niet met warm water, waardoor de gifstoffen in de huid trekken en de lokale boeren na een aantal jaar ernstig ziek worden.

"Boeren werken onbeschermd, dit zorgt ervoor dat ze ernstig ziek worden."

Biologisch katoen wordt verbouwd zonder pesticiden. Om ervoor te zorgen dat het gewas niet wordt opgegeten door beestjes, worden er andere insecten ingezet om deze schadelijke insectenpopulaties tegen te gaan. Ongedierte wordt ook bestreden door het toepassen van botanische plantenextracten. En er vindt veel wisselteelt plaats om de voedingsstoffen die in de grond zitten te behouden. Biologisch katoen wordt ook weer ouderwets met de hand geplukt. Want om het machinaal te kunnen plukken moet chemisch ontbladeringsmiddel worden gebruikt en dat is natuurlijk niet toegestaan.


Pak van je hart

tips voor dames

Of je nu dagelijks achter de receptie zit of avond na avond een kleine marathon loopt tijdens je werk, werkkleding voor dames moet zitten als een tweede huid. Een aantal onmisbare tips voor de dames:

1

Zakelijke dameskleding mag vrouwelijk zijn. Uiteraard zijn er etiquettes om rekening mee te houden. Maar ook in bijvoorbeeld de hospitality worden de blouses getailleerder.

2

Zorg dat de kleding past. Ga altijd voor de juiste maat. Ruimere kleding laat je steviger lijken dan je bent. Bovendien ziet het er minder representatief uit: het jasje of de rok past immers niet.

3

Houd rekening met de taken die uitgevoerd moeten worden. En waar. Moet je voor je werk veel bukken? Pas de kleding daarop aan.