OPENBAAR VERVOER 
& PERSONEN VERVOER

Nederlandse spoorwegen

1,43 miljard kilogram. Dat is de hoeveelheid kooldioxide die niet in de atmosfeer terecht is gekomen doordat NS-treinen sinds twee jaar volledig op groene stroom rijden. Dat is evenveel als 3,3 miljoen ritjes met de auto naar Zuid-Frankrijk volgens Centraal Milieu.

FROM SCRATCH


Ook wij dragen graag ons steentje bij. Bovenstaande kostuums van From Scratch, geproduceerd door Groenendijk Bedrijfskleding, zijn een mix van wol en polyester. Het polyester in de binnenvoering van de kostuums is vervangen door gerecycled polyester. Dit materiaal noemen we Re-PET. Het minder gebruiken van nieuw polyester levert een energiebesparing op. In 2018 was dit 45.000 kWh. En dat is weer vergelijkbaar met de energie die nodig is om een elektrische auto maar liefst 240.000 km te laten rijden!PASBUS


Over treinen en auto’s gesproken; Groenendijk Bedrijfskleding verzorgt al jaren de kledingpakketten van NS. Je kunt je voorstellen dat NS een zeer groot aantal werknemers heeft, die allemaal voorzien moeten worden van hun werkkleding. Voor deze 9.000 werknemers gaan wij bijna dagelijks langs bij verschillende stations door het hele land. Hiervoor gebruiken we onze op maat gemaakte pasbus. Iedereen is vrij om binnen te stappen. Zo krijgen nieuwe medewerkers en medewerkers die van functie zijn gewisseld, snel een passend kledingpakket. Maar ook werknemers die een andere kledingmaat nodig hebben - zoals zwangere vrouwen - kunnen wij makkelijk voorzien van een comfortabele en passende outfit. Wij denken niet in problemen, maar in oplossingen!

I-DID


Ieder jaar veroorzaken wij als consumenten en het bedrijfsleven zo’n 240 miljoen kilo textielafval. Hiervan belandt 130 miljoen kilo tussen het normale afval. Zonde, vinden wij, want het is een enorme verspilling van kostbare energie, grondstoffen en mensenwerk. I-DID wil hier verandering in brengen en textielinzameling stimuleren door consumenten en bedrijven te laten zien dat ook kleding dat niet meer gedragen kan worden als grondstof kan dienen voor nieuwe producten.

TEXET

functionele shelljas in
een eigentijds design en met een moderne pasvorm

Agenda

Groenendijk Bedrijfskleding 
organiseert op 11 april een inloopmiddag van 13:00 tot 17:00 uur. Interesse om langs te komen? Neem contact op met: carola@groenendijkbedrijfskleding.nl