duurzaamheid

Circulair

Ons concept Circulaire bedrijfskleding heeft in 2016 de prestigieuze Corporate Fashion Award gewonnen in de categorie Sustainable Fashion. Het totale concept droeg bij aan de winst, volgens de jury gaat dit concept een grote bijdrage leveren aan de circulaire economie.


Ook de aanpak van Groenendijk Bedrijfskleding sprak de jury aan, het volledig geteste polyesterdoek in combinatie met het Wear2 garen is uniek. De kleding is uniek in de mogelijkheden tot recycling maar verliest niet de functionaliteit uit het oog.


Dit is een essentiële combinatie voor het creëren van een succesvol product!

retourname service programma

Al enkele jaren zijn wij aan het onderzoeken hoe kleding beter gerecycled kan worden zodat het hergebruikt kan worden voor nieuwe kleding. De eerste resultaten die wij boekten waren binnen het Textiles 4 Textiles-programma een Europees traject om kleding automatisch te sorteren. Onze rol was om van de kleding die gesorteerd werd nieuwe kleding te maken. Dit resulteerde in truien van deels gerecycled materiaal.


Sinds dat project hebben wij ook een retour service programma, waarbij wij klanten aanbieden om de kleding terug te nemen. Helaas is dit nog niet allemaal inzetbaar voor het maken van nieuwe kleding. Wel sorteren wij verschillende stromen uit zodat er nieuwe producten van gemaakt kunnen worden zoals de wollen truien die weer ingezet kunnen worden voor het maken van mutsen en sjaals. Daarnaast wordt het overgrote deel ingezet voor het maken van isolatiemateriaal voor huizen en auto’s.textilepoint

Het retour serviceprogramma, ook wel bekend als TextilePoint, bestaat uit een verrijdbare houder met zakken. Het is een praktisch en compact inzamelpunt voor alle kleding. Jaarlijks geven wij aandacht aan de verpakkingswijze, waarin bestelde producten worden getransporteerd. Ook hierin wordt gekeken naar een recyclebare verpakkingsvorm. Dit heeft ertoe geleid dat ervoor is gekozen om afgedankte kleding retour te nemen met verzendzakken. Waardoor er minder ruimtegebruik ontstaat tijdens het vervoeren. We vinden het belangrijk dat goederen niet in té grote dozen gaan, waardoor er onnodig lucht wordt vervoerd. Door het gebruik van de verzendzak reduceren we deze ‘luchttransporten’ en op termijn dus ook veel CO2. Tegelijkertijd kunnen in de zakken tot 25 kilo aan textiel worden vervoerd. De retourzakken kunnen op deze manier op gebruikelijke wijze worden vervoerd met DHL, waardoor we geen nieuwe logistieke stromen hoeven in te zetten.